Kulinarny przewodnik po Syberii
Próbowanie lokalnych potraw jest dla mnie formą zwiedzania i poznawania kraju. Nie od dziś wiedziałam, że kuchnia rosyjska przypadnie mi do gustu. Przebierałam na myśl o pierogach, barszczu i czaju. To dopiero był wierzchołek góry lodowej w smakowaniu wschodniej kuchni, mimo że nie jest specjalnie wyszukana. Zaryzykuję i powiem, że skosztowaliśmy całkiem sporo dań (oczywiście nie wszystkich) z kuchni syberyjskiej i tymi odkryciami kulinarnymi chcę się podzielić. * nie jesteśmy dobrzy w robieniu zdjęć jedzenia, więc pozostawiają one wiele do życzenia Zupy na Syberii W dzieciństwie nie wyobrażałam sobie obiadu bez zupy. Rosjanie chyba mają podobnie. Wszystkie zupy są bardzo treściwe i najczęściej już tym pierwszym daniem można się najeść. U mnie numerem jeden w Rosji jest i będzie barszcz. W przeciwieństwie do tego polskiego znajdziecie w nim starte buraki, marchewkę, pietruszkę, kapustę ziemniaki i niestety … Czytaj dalej Kulinarny przewodnik po Syberii
Skopiuj adres i wklej go w swoim WordPressie, aby osadzić
Skopiuj i wklej ten kod na swoją witrynę, aby osadzić element